SunnyWebbox with dual inverters - totals don't match


#1

Hi,

I have a SMA PV system with dual SunnyBoys. I’m monitoring this with a SMA Webbox and have this successfully connected to the SunnyPortal where you can see larger production results. I followed the instructions to setup my system with PVOutput for dual inverters (see related post SMA Webbox Generation Totals don't match) but I’m unable to get matching production results. It appears the system may only recognize one of my inverters or some of the data isn’t getting factored in.

In the PowerKey setting I have:
WR60U06E:2000140995:Pac+WR60U06E:2000141006:Pac

My XML file has the following keys:

WR60U06E:2000140995:E-Total
WR60U06E:2000140995:Error
WR60U06E:2000140995:Error-Cnt
WR60U06E:2000140995:Fac
WR60U06E:2000140995:Grid Type
WR60U06E:2000140995:Iac
WR60U06E:2000140995:Ipv
WR60U06E:2000140995:Mode
WR60U06E:2000140995:Pac
WR60U06E:2000140995:Power On
WR60U06E:2000140995:Serial Number
WR60U06E:2000140995:Vac
WR60U06E:2000140995:Vfan
WR60U06E:2000140995:Vpv
WR60U06E:2000140995:Vpv-Setpoint
WR60U06E:2000140995:Vpv-_PE
WR60U06E:2000140995:h-On
WR60U06E:2000140995:h-Total
WR60U06E:2000141006:E-Total
WR60U06E:2000141006:Error
WR60U06E:2000141006:Error-Cnt
WR60U06E:2000141006:Fac
WR60U06E:2000141006:Grid Type
WR60U06E:2000141006:Iac
WR60U06E:2000141006:Ipv
WR60U06E:2000141006:Mode
WR60U06E:2000141006:Pac
WR60U06E:2000141006:Power On
WR60U06E:2000141006:Serial Number
WR60U06E:2000141006:Vac
WR60U06E:2000141006:Vfan
WR60U06E:2000141006:Vpv
WR60U06E:2000141006:Vpv-Setpoint
WR60U06E:2000141006:Vpv-_PE
WR60U06E:2000141006:h-On
WR60U06E:2000141006:h-Total

Any idea what the issue might be?

Thanks,
Nigel.


#2

The key setting to add both looks correct.

How much is the difference? If is it is small then sunnyportal may be using energy instead of ‘Pac’.