Zevercloud Timeouts


#1

Hi,
I’ve got a Zeversolar Inverter "Eversol TL3000-20 3KW system. Back in early 2018, I installed the Zevercom WiFi monitoring box and hooked it up to the Inverterer via RS485. I created a Zevercloud account and got it connected. It has been sending data to Zevercloud since then. Then it didn’t send any data on the 24th and 25th of April this year and then after that it has gone from being reliable to not sending any data for periods of weeks. I’ve raised this with Zeversolar service here in Australia and have had a number of emails back and forth. They sent me an update firmware file (My box uses firmware 14B07-249R+14B06-248R) version 18C20-817R+17829-719R… I have only been able to update the WiFi part of the box, not the other parts. They say that is normal. Thus my firmware version on the box hasn’t changed. I’ve tried resetting everything, checked all the caps on the PCB and all is good. I’ve tried LAN connection only (Removed the WiFi board from the PCB) and WiFi connection only with the LAN cable disconnected. The issue still remains. Zeversolar say I need to source a new box, which I’m trying. In my desperation I’ve hooked into the serial port on the main processor to get all the messages… Here is a typical message log:
Bootloader
mfs initialized!
mfs initialized!P update file
mount fs!
SD card demo

Shell (build: Oct 22 2014)
Copyright ©
Flash file flashx:bank1 opened
Read from inner flash
_ 2013 FreesPMU-R found wifi module_
cale Semiconductor;
shell>
shell> Cable connected

DHCP bind … New Inv:XH30000101560034 Total=0

IP Address : 192.168.1.22
Subnet Address : 255.255.255.0
Gateway Address : 192.168.1.1
DNS Address : 192.168.1.1
web_server_task create successful!
ate_erver_task create successful!
Cloud server communication task create successful!
Starting http server No.0 on IP…[OK]
receive wifi reboot message
Set wifi device info
mxchip cmd: exchange dev info
Set wifi device info
mxchip cmd: exchange dev info
mxchip cmd: start
Set wifi ethernet page para begin
mxchip cmd: set eth para
Set wifi ethernet page para end
Set wifi advanced page para
mxchip cmd: set adv para
Write inv cache data
inv data r_ptr=0 inv data w_ptr=22
login solarcloud begin
connect_cnt:1
try connect Solarcloud:solarcloudgate.zeversolar.com:6655
solarcloudgate.zeversolar.com:120.55.151.223
connect solarcloud successfully
login solarcloud end
Set time from server!
Query login rule info
Receive sync PMU info reply!
timeout,disconnect solarcloud
write_inv_online_info
login solarcloud begin
connect_cnt:1
try connect Solarcloud:solarcloudgate.zeversolar.com:6655
solarcloudgate.zeversolar.com:120.55.151.223
connect solarcloud successfully
login solarcloud end
Set time from server!
Query login rule info
timeout,disconnect solarcloud
login solarcloud begin
connect_cnt:1
try connect Solarcloud:solarcloudgate.zeversolar.com:6655
solarcloudgate.zeversolar.com:120.55.151.223
connect solarcloud successfully
login solarcloud end
Set time from server!
Query login rule info
Write inv cache data
inv data r_ptr=0 inv data w_ptr=23
timeout,disconnect solarcloud

This indicates that the box is complaining about timeouts with the Zevercloud instance. I’ve also noticed that often when I go to Zevercloud to log in, it comes up “site not responding” You have to hit reload to get it again… Have others experienced similar timeout issues with their Zevercloud monitor?